پنجشنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۸۶

یک معلم کرد به اعدام محکوم شد



فرزاد کمانگر، معلم و فعال مدنی کرد به جرم عضویت در حزب کارگران کردستان (پ ک ک) که در ترکیه فعالیت می کند به اعدام محکوم شده است.

شاخه ایرانی پ ک ک در مناطق کردنشین ایران با عنوان حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) درگیر مبارزه مسلحانه با حکومت جمهوری اسلامی است اما آن گونه که خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر می گوید موکل او نه به عضویت در پژاک، بلکه به عضویت در پ ک ک متهم شده که حوزه فعالیتش خارج از قلمرو ایران است و شامل قوانین ایران نمی شود.
خلیل بهرامیان در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت که از دید او برخورد با فرزاد کمانگیر ناشی از نوعی "کردستیزی" و جریانی است که حتی درون قوه قضائیه ایران بحران آفرینی می کند.
فرزاد کمانگر، دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار "سیامند" در ماهنامه فرهنگی - آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد قلم می زده است.
گفتگو با خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر
وی که در زمینه حقوق قومی و مسائل زنان فعال بوده، در امرداد 1385 (ژوئیه 2006) همراه با دو فعال کرد دیگر به نامهای علی حیدریان و فرهاد وکیلی به تهران سفر می کند، از خانه ای که این سه تن ساعاتی را در تهران در آن سپری کردند اسلحه کشف شد و از خودرویی که آنها را به تهران آورد پودری که در ساخت مواد منفجره کاربرد دارد به دست آمد و در پی آن، فرزاد کمانگر و همراهانش بازداشت شدند.
خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر می گوید خودروی حامل موکل او و همراهانش در مسیر تهران دو بار مورد بازرسی مأموران انتظامی قرار گرفته و چیزی از آن به دست نیامده بود و هنگامی که موکل او به تهران می رسد، همراهانش او را به خانه فردی می برند که با او آشنایی نزدیک نداشته است.
به گفته آقای بهرامیان، فرزاد کمانگر در این خانه بر اثر خستگی راه به خواب می رود و هنگامی که بیدار می شود متوجه می شود که در خانه به روی او قفل شده است و پس از چند ساعت خود را در مقابل مأموران پلیس می یابد.
هنگامی که فرزاد کمانگر در خواب بوده، علی حیدریان و فرهاد توکلی همراه با فردی به نام کمال از خانه خارج می شوند، پس از خروج از خانه مورد سوء ظن پلیس قرار می گیرند که در این میان کمال از محل می گریزد و تاکنون متواری است.
پلیس در بازرسی از خودروی حامل آنها پودری کشف می کند که زیر صندلی جاسازی شده و دارای کاربرد در مواد منفجره بوده، در خانه ای که فرزاد و همراهانش ساعاتی در آن به سر برده بودند نیز اسلحه ای پنهان شده بوده که به دست پلیس می افتد.

خلیل بهرامیان می گوید که موکل او هیچ اطلاعی از اسلحه و موادمنفجره نداشته و موادمنفجره در تهران در خودروی حامل آنها جاسازی شده، چراکه در بازرسی مأموران انتظامی در مسیر حرکت آنها، چیزی از خودرو کشف نشده بوده است.
اما فرزاد کمانگر، علی حیدریان و فرهاد توکلی به عضویت در پ ک ک متهم شدند و از آن زمان تاکنون در زندان اوین تهران و همچنین بازداشتگاههای گوهردشت کرج، کرمانشاه و سنندج به سر بردند.
فرزاد کمانگر در طول دوره بازداشت با ارسال نامه ای به خارج از زندان از شکنجه خود خبر داده و فعالان حقوق بشر می گویند که وی به دلیل جراحات ناشی از شکنجه دو بار به بهداری زندان انتقال یافته است.
در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده که هنگامی که خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر با وی ملاقات کرده، دست و پای موکل او بر اثر بدرفتاری با وی در بازداشت و بازجوییها می لرزیده است.
دوشنبه گذشته (25 فوریه) شعبه سی ام دادگاه انقلاب تهران فرزاد کمانگر را به جرم اقدام علیه امنیت ملی به اعدام محکوم کرد و برای علی حیدریان و فرهاد وکیلی علاوه بر اعدام، مجازات ده سال زندان نیز در نظر گرفت.
خلیل بهرامیان می گوید که با توجه به دفاعیات موکلش و با نظر به اینکه تعداد زیادی از مردم کامیاران و امام جمعه شیعیان این استان کردستان در دفاع از او نامه هایی را امضا کرده اند، انتظار صدور حکم برائت برای موکلش داشته است.
از جمله این اعلام حمایتها، بیانیه 136 تن از معلمان شهرستان کامیاران است که در آن اعلام کرده اند که با توجه به شناخت و آگاهی از پیشینه کاری و اجتماعی فرزاد کمانگر، هیچگونه کار و فعالیت خارج از عرف و قانون جمهوری اسلامی از وی مشاهده نکرده اند و او را فردی متعهد به حرکت و فعالیت در چارچوبهای قانونی صنفی و مدنی می دانند.
آقای بهرامیان می گوید که نحوه رسیدگی به اتهامات موکلش در دادگاه غیرقانونی بوده و به احتمال زیاد حکم صادره علیه او در دیوان عالی کشور نقض می شود.
انتخاب فعالان حقوق بشر
با اینکه علاوه بر فرزاد کمانگر، برای علی حیدریان و فرهاد توکلی نیز حکم اعدام صادر شده، حمایت تشکلهای مدافع حقوق بشر در داخل و خارج از ایران تنها متوجه آقای کمانگر بوده و از علی حیدریان و فرهاد توکلی حمایتی صورت نگرفته است.
جو استورک، مسئول بخش خاورمیانه سازمان دیده بان حقوق بشر در گفتگو با بی بی سی گفت دلیل عدم حمایت سازمان دیده بان حقوق بشر از علی حیدریان و فرهاد توکلی این است که این سازمان از اسناد و مدارکی که به متهم و محکوم شدن آنان در دادگاه انجامیده اطلاعی ندارد و اطمینان کافی برای اعلام پشتیبانی از آنها کسب نکرده است.
برخی فعالان حقوق بشر در ایران نیز می گویند که فرزاد کمانگر برای مدافعان حقوق بشر به عنوان یک فعال مدنی فردی کاملاً شناخته شده بوده و فعالان حقوق بشر اطمینان دارند که او ارتباطی با پ ک ک ندارد اما این اطمینان در مورد علی حیدریان و فرهاد توکلی وجود ندارد و این دو به عنوان فعال مدنی شناخته نشده اند.
Bookmark and Share

سه‌شنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۸۶

حکم اعدام سه فعال مدنی کرد: فرزاد کمانگر، علی حیدریان و فرهاد وکیلی

فرزاد کمانگر، علی حیدریان و فرهاد وکیلی توسط شعبه 30 دادگاه انقلاب تهران به ترتیب به اعدام ، 10 سال زندان و اعدام، 10 سال زندان و اعدام محکوم شدند.
این سه فعال مدنی در شهریور ماه سال 1385 به اتهام محاربه بازداشت شده بودند و طی این مدت خبرهایی از شکنجه ایشان در بازداشتگاه های اداره های اطلاعات کرمانشاه، سنندج و بند 209 اوین منتشر می شد. جلسه دادگاهی این فعالین در تاریخ 10 بهمن ماه در شعبه 30 دادگاه انقلاب تهران و به قضاوت قاضی تیارامی در مدتی کمتر از هفت دقیقه برگزار شده و به اعدام محکوم شدند.
فرزاد كمانگر معلم آموزش وپرورش شهرستان كامياران با 12 سال سابقه تدريس كه از يكسال قبل از دستگيري در هنرستان كارودانش مشغول به تدريس بوده، وی عضو هيئت مديره انجمن صنفي معلمان شهرستان كامياران شاخه كردستان می باشد و تا زمان فعاليت اين انجمن و قبل از اعلام ممنوعيت فعاليتهاي آن مسئول روابط عمومي اين انجمن بوده است. کمانگر همچنين عضو شوراي نويسندگان ماهنامه فرهنگي - آموزشي "رويان" (نشريه آموزش و پرورش كامياران) و عضو هيئت مديره انجمن زيست محيطي كامياران (ئاسك) می باشد. فرهاد وکیلی ، معاون سابق اداره جهاد کشاورزی شهرستان سنندج و علی حیدریان از فعالین مدنی کردستان می باشد.
این حکم ساعاتی پیش توسط دادگاه به آنان ابلاغ گردید. فرزاد کمانگر ضمن غیرقانونی دانستن دادگاه از امضای حکم خود با خواندن سرودی خودداری نمود.
Bookmark and Share

دوشنبه، اسفند ۰۶، ۱۳۸۶

عملیاتی کردن سیاست "مقابله با ترور" با همکاری آمریکا در کردستان آغاز شد

آسو صالح

- گفتگوی دوستانه ی تلفنی همراه با بمباران
پس از اینکه روز پنج شنبه، نواحی مرزی عراق- ترکیه از سوی بمب افکن های ترک بمباران شد، نیروهای ترکیه پیشروی خود را در داخل خاک اقلیم کردستان آغاز نمودند.
به گزارش رادیو "نوا" در سلیمانیه، ساعت 9 صبح روز پنج شنبه، هواپیماهای جنگنده ترکیه، نواحی اطراف روستاهای "ایدلبی" و "موسه کان" در استان دهوک را به شدت بمباران کردند. همچنین به گزارش همین منبع، بمب افکن های ترکیه علاوه بر این مناطق، نواحی مرزی عراق-ایران- ترکیه را نیز آماج حملات خود قرار داده اند.
در میانه بمباران نواحی کردنشین شمال عراق توسط هواپیماهای ارتش ترکیه، در یک تماس تلفنی میان جلال طالبانی، رئیس جمهور کرد عراق و همتای ترکیه ای خود، وضعیت دوطرف ، بحران حزب کارگران کردستان (پ کا کا) و نیز ارتباطات عراق- ترکیه بررسی شد. به گزارش آژانس خبری "پیامنیر" در شهر هولیر، دفتر رئیس جمهوری عراق در بیانیه ای که امروز جمعه منتشر شد، آورده است: در این تماس تلفنی عبدالله گل، اظهار داشته است که ترکیه، کردها را به عنوان دوست و برادر خود می داند که صاحب هدف نیاز پاکی هستند و ترکیه تلاش خواهد کرد که ارتباطات اقتصادی خود را با حکومت اقلیم کردستان گسترده تر نمایند. همچنین گل با اشاره به حملات ارتش ترکیه به شمال عراق گفته است که حملات ما برای مقابله با "پ کا کا" است.
این مذاکرات تلفنی با دعوت جلال طالبانی به ترکیه، در حالی به اتمام می رسد که هواپیماهای جنگی ترک، همچنان پس از 7 ساعت بمباران حکومت اقلیم کردستان را ادامه دادند. دقایقی پس از اتمام این گفتگوی دوستانه، ده هزار سرباز نظامی ترک به فرماندهی ده ژنرال بلندپایه ارتش ترکیه، وارد خاک کردستان شدند.

- اصرار مقامات اقلیم کردستان مبنی بر عدم حضورارتش ترکیه:
یک روز پس از ورود نیروهای ارتش ترکیه به داخل خاک عراق، مسعود بارزانی، رهبر اقلیم کردستان برای بازدید از مناطق بمباران شده، وارد استان دهوک شد. وی در دیدار با مسئولین اداری و نظامی این استان اظهار داشت: اقلیم کردستان موافق خشونت و راه حل های نظامی نیست. در همین حال نوری المالکی، نخست وزیر عراق فدرال، در تماس تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای ترک خود، گفت که امیدوار است بحران موجود با گفتگوی مسالمت آمیز مرتفع شود. وی همچنین از اردوغان خواست که به استقلال و تمامیت ارضی عراق احترام بگذارد. المالکی در ادامه صحبت های خود با اعلام حمایت از ایجاد امنیت در ترکیه، گفت: حزب کارگران کردستان (پ کا کا)، یک سازمان تروریستی بوده و تهدیدی برای هردو کشور محسوب می شود.
از سوی دیگر، هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق و فلاح مصطفی، مسئول فرماندهی ارتباطات خارجی حکومت اقلیم کردستان در گفتگویی با آژانس رویترز اعلام داشتند، تاکنون از سوی مرزبانان هیچ اطلاعاتی مبنی بر ورود ارتش ترکیه به داخل خاک اقلیم کردستان دریافت نکرده اند. در همین حال، "صفین محسن دزه یی" مسئول ارتباطات خارجی حزب دموکرات کردستان نیز این گفته ها را تائید و گفت: ارتش ترکیه به داخل مناطقی که زیر نفوذ نیروهای پیشمرگ کردستان است، نفوذ نکرده اند.
به گزارش آژانس خبری "پیامنیر" به نقل از یک منبع موثق، شب گذشته تعدادی از نیروهای ارتش ترکیه از مرز "کانی ماسی" قصد ورود به داخل خاک اقلیم کردستان را داشتند، اما بلافاصله از سوی پیشمرگان کرد محاصره شده و به داخل خاک ترکیه راهنمایی شده اند. همین منبع گزارش داد، جبار یاور، سخنگوی فرماندهی کل نیروهای محافظ اقلیم کردستان (پیشمرگ) و عضو عالیرتبه وزارت پیشمرگان کردستان، هرگونه برخورد نیروهای پیشمرگ با ارتش ترکیه را رد کرد، اما در عین حال اشاره ای به ورود ارتش ترکیه به داخل خاک اقلیم کردستان نکرد.
نکته ای که از سخنان مقامات مسئول اقلیم کردستان دیده می شود، اصرار آنها مبنی بر عدم حضور نیروهای ارتش ترکیه در خاک کردستان می باشد. این نوع برخورد مقامات اقلیم کردستان، پیشتر موجب نقد بسیاری از احزاب و صاحب نظران کرد شده بود.

- گارانتی ترکیه به آمریکا؛ شروع مرحله ای نو در تحرکات منطقه:
در میان این تحولات، انجمن امنیت ملی ترکیه به ریاست عبدالله گل، جلسه ی فوق العاده خود را امروز جمعه برگزار کرد. به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، در این جلسه سیاست "مقابله با ترور" بررسی و بر این مساله تاکید شد که تا هر زمانی که لازم باشد، حملات نظامی ترکیه علیه نیروهای مسلح حزب کارگران کردستان، ادامه یابد.
در همین حال گرگوری اسمیت، سخنگوی نیروهای ارتش آمریکا در یک کنفرانس خبری در بغداد از توافق آمریکا- ترکیه خبر داد و اعلام کرد: ترکیه تضمین کرده است که حملات زمینی ارتش این کشور بر ضد نیروهای مسلح "پ کا کا"، در خاک اقلیم کردستان، طولانی مدت نبوده و هیچ ضرری به شهروندان غیرنظامی و زیرساخت های اقتصادی حکومت اقلیم کردستان نداشته باشد. همزمان با این اظهارات مقام آمریکایی، مسئولین نظامی ترکیه مرز گمرک "ابراهیم خلیل" واقع در استان دهوک را بستند. نیروهای ترک هدف از این کار خود را انتقال راحت تر نیروهای نظامی ارتش ترکیه به داخل خاک اقلیم کردستان اعلام کردند.
همچنین دیوید ویلیچ، مشاور وزیر امور خارجه آمریکا در مسائل آسیای نزدیک تاکید کرد که کشورهای آمریکا، عراق و ترکیه همکاری و هماهنگی های لازم را برای حملات زمینی ارتش ترکیه با هدف مقابله با نیروهای حزب کارگران کردستان، انجام داده اند. وی همچنین افزود: حکومت عراق مسئول حملاتی است که نیروهای پ کا کا از خاک این کشور علیه ترکیه انجام می دهند. در همین حال، "مت بریاز" معاون وزیر امور خارجه آمریکا، شروع حملات نظامی ترکیه به خاک کردستان را خبری ناخوشایند وصف کرد. بریاز در جریان یک نشست خبری در بروکسل، حملات اخیر ترکیه را به عنوان شروع مرحله ی تازه از تحولات منطقه وصف کرد. این مقام آمریکایی همچنین اعلام کرد، آمریکا اطلاعات خود را درباره تحرکات پ کا کا، در اختیار ارتش ترکیه قرار می دهند.

همکاری های آمریکا با ترکیه، جدا از روابط نزدیک آنکارا- واشنگتن، بر اساس ساست "مقابله با تروریسم" صورت می گیرد. حزب کارگران کردستان(پ کا کا) در لیست های سازمان های تروریستی قرار دارد. دولت ترکیه از همین مساله استفاده کرده و با بهانه مقابله با یک سازمان تروریستی به حملات خود مشروعیت می بخشد. حملات اخیر ارتش ترکیه به خاک اقلیم کردستان، طی چندسال گذشته برای چندمین بار است که انجام می گیرند و هربار موجب کشته و زخمی شدن شهروندان غیرنظامی کرد شده و در عین حال کمترین تلفات را برای حزب کارگران کردستان دربرداشته اند.
Bookmark and Share

یکشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۸۶

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان نسبت به وضع جسمانی محمدصدیق کبودوند ابراز نگرانی کرد

سازمان دیده بان حقوق بشر
سازمان عفو بین الملل
شورای حقوق بشر ملل متحد
دبیر کل سازمان ملل متحد
نامه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به:

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان با نگرانی شدید به استحضار می رساند:

آقای محمدصدیق کبودوند فعال حقوق بشر و رئیس و بنیانگذار این سازمان در ژوئن2007 در تهران بازداشت و به مدت 7 ماه به صورت انفرادی زندانی و هم اکنون نیز در شرایطی بسیار نامساعد و به طور بلاتکلیف در زندان بسر می برد. او بیمار است و باید تحت عمل جراحی قرار گیرد و به مراقبت پزشکی نیاز دارد. آقای کبودوند تاکنون اجازه ملاقات حضوری با خانواده اش را نیافته و وکلایش نیز اجازه دیدار با او را نداشتند. دادگاه انقلاب که ظاهرا مسئول رسیدگی به پرونده است تاکنون وکالت نامه وکیلان را نپذیرفته و اعضای خانواده ایشان را نیز به حضور نپذیرفته و حاضر به پاسخگویی نمی باشد.
این سازمان مایل است به اطلاع برساند:
کبودوند در ژانویه 2003 اقدام به انتشار هفته نامه «پیام مردم» نمود. این نشریه که طی مدت کوتاه فعالیت خود خدمات شایانی به آموزش و شناساندن حقوق بشر، حقوق زنان و حقوق مردم کرد کرده بود از سوی دادگاه انقلاب به اتهام تشویق مردم کرد به طرح مطالبات و حقوق ملی و قومی ‌توقیف و کبودوند مدیرمسئول و سردبیر«پیام مردم» نیز بازداشت و متعاقبا به 5 سال محرومیت از روزنامه نگاری و یک سال حبس محکوم گردید.
این سازمان همچنین به اطلاع می رساند:
کبودوند در 9 آوریل 2005 سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را تاسیس کرد. این سازمان که مرکز آن در تهران و توسط ایشان هدایت و رهبری می گردد تا زمان بازداشت وی، بالغ بر 1000 گزارش درباره موارد نقض حقوق بشر از جمله دستگیری و بازداشت و تعرض به حقوق،‌هزاران احکام حبس و زندان برای صدها نفر به اتهام فعالیت های سیاسی و مدنی و احکام اعدام یا قتل ده‌ها نفر از شهروندان توسط نیروهای نظامی و انتظامی دولتی و نیز صدها گزارش از قتل و خودسوزی، خودکشی اعتراضی صدها زن در چهار استان کردنشین ایران، توسط گزارشگران و خبرنگاران حقوق بشر این سازمان مخابره و منتشر شده است. طی مدت یاد شده آقای کبودوند با ترتیب دادن صدها مصاحبه و گفتگو با رسانه ها و روزنامه ها و رادیو‌، تلویزیون های منطقه ای و جهانی، ضمن تشریح وقایع و رویدادها نظر وجدان های عمومی را به وضعیت وخامت بار حقوق بشر در کردستان جلب می نموده، به علاوه با صدور صدها بیانیه،‌ اطلاعیه و نامه سرگشاده، مقامات و مسئولان قضایی،‌امنیتی و دولتی را به پایان دادن تجاوز به حقوق و آزادی ها،‌ رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در کردستان و ایران فرا خوانده است. به همین جهت است که آقای کبودوند به اقدام علیه امنیت کشور از طریق تاسیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق افشا و انتشار گزارش های موارد نقض و تجاوز به حقوق بشر، متهم و زندانی شده است.

بنابراین سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان مصرانه درخواست می کند:
دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر ملل متحد، سازمان عفو بین الملل، سازمان دیده بان حقوق بشر و سایر نهادها و سازمان ها و شخصیت های حقوق بشری برای رهایی آقای محمدصدیق کبودوند و در حمایت از حقوق و آزادی این فعال خستگی ناپذیر حقوق بشر کردستان و ایران به طور جدی اقدام و تلاش نمایند. در همین راستا ضروری است از دولت جمهوری اسلامی خواسته شود ضمن آزادی بدون قید و شرط آقای کبودوند در زندان، امنیت و آزادی فعالیت ایشان و سایر فعالان حقوق بشر در ایران تضمین و تامین گردد.

تهران: 4 اسفند 1386 / 23 فوریه 2008

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

Bookmark and Share

شنبه، اسفند ۰۴، ۱۳۸۶

ایران: اعدام مجرم نوجوان را متوقف کنید

اعدام فردی برای جرمی که در هنگام کودکی مرتکب شده همواره غلط است، اما محاکمه ناقص، ناعادلانه بودن این پرونده را مضاعف کرده است.
کلریسا بنکومو پژوهشگر حقوق کودکان خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر

(نیویورک، 22 فوریه 2008) دیده بان حقوق بشر گفته است آیت الله شاهرودی رئیس قوه قضائیه ایران باید به سرعت دستور دهد اعدام محمد رضا حدادی لغو شود. محمد رضا حدادی به خاطر جرمی که گفته می شود در سن 15 سالگی مرتکب شده به اعدام محکوم شده است.

دیده بان حقوق بشر مطلع شده که حدادی در خطر اعدام در استان فارس قرار دارد.

مقام های قوه قضائیه باید اظهارات مدافعین حدادی را مبنی بر اینکه او مرتکب قتل نشده مورد تحقیق قرار دهند. آنها همچنین باید این ادعا که سایر مدافعین این پرونده، به حدادی برای اعتراف فشار آورده اند و به او رشوه داده اند را بررسی کنند. صرفنظر از نتیجه این بررسی ها، حکم اعدام حدادی باید لغو شود زیرا ناقض تعهدات بین المللی ایران در عدم اعدام مجرمین نوجوان است.

کلریسا بنکومو پژوهشگر حقوق کودکان خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر گفت: "اعدام فردی برای جرمی که در هنگام کودکی مرتکب شده همواره غلط است، اما محاکمه ناقص، ناعادلانه بودن این پرونده را مضاعف کرده است ."

وی افزود: "رئیس قوه قضائیه ایران باید این اعدام را متوقف کند و دستور دهد تحقیقات کاملی در مورد این پرونده انجام شود."

حدادی در سال 2004 به مرگ محکوم شد. این حکم بر اساس اعترافات او و اظهارات سایر مدافعین این پرونده صادر شد. اما حدادی پیش از نهایی شدن محاکمه، اعترافات خود را پس گرفت. مدافعین دیگر این پرونده نیز بدنبال آن اظهارات خود را که حاکی از دخالت حدادی بود پس گرفتند.

دیده بان حقوق بشر همچنین از حکومت ایران می خواهد مجازات مرگ برای همه افرادی که در هنگام ارتکاب جرم کمتر از 18 سال داشتند را به سرعت و بطور کامل لغو کند. ایران سردمدار اعدام مجرمین نوجوان - افرادی که در هنگام ارتکاب جرم کمتر از 18 سال داشتند- است. ایران حداقل شش مجرم نوجوان را در سال 2007 اعدام کرده است. به گفته سازمان عفو بین الملل تا ماه ژانویه حداقل 86 مجرم نوجوان در ایران در انتظار اعدام بوده اند.

دادگاه کیفری کازرون در 6 ژانویه سال 2004 حدادی را به جرم ربودن و قتل یک راننده تاکسی بنام محمد باقر رحمت در اوت سال 2003 محکوم به مرگ کرد. همدستان محمد رضا حدادی در این پرونده که همگی در هنگام وقوع این جرم بیش از 18 سال داشتند، احکام کمتری دریافت کردند. این در حالیست که شواهدی وجود داشت که حاکی از دخالت مستقیم آنها در این قتل بود. حدادی گرچه به ارتکاب این جرم اعتراف کرد اما مدتی بعد طی نامه ای به دادگاه اعتراف خود را پس گرفت. او در این نامه گفت سایر مدافعین این پرونده او را فریب داده بودند تا خود را گناهکار اعلام کند و به دروغ به او قول داده بودند که در مقابل به وی و خانواده اش پول و پاداش های دیگر بدهند.

به گفته وکیل محمد رضا حدادی، اولین مظنونی که در ارتباط با این پرونده دستگیر شد یکی از بستگان او بنام کریم حدادی بود که در اکتبر 2003 به بازپرسان گفت همراه با مهدی ساسانی، تقی حدادی و محمد قربانی به این راننده تاکسی حمله کردند. پس از آن ساسانی، تقی رحمانی و قربانی وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند و خفه کردند. هیچ یک از این مظنون نامی از محمد رضا حدادی نبردند. اما در تحقیقات بعدی این افراد محمد رضا حدادی را نیز دخیل دانستند (این اظهارات منجر به دستگیری او توسط پلیس شد).

به گفته وکیل محمد رضا حدادی، هنگامیکه وی خبردار شد مادرش پولی از سایر مدافعین در این پرونده دریافت نکرده، در تاریخ 4 نوامبر نامه ای به دادگاه نوشت و اعترافاتش را پس گرفت. اما دادگاه به روند کار خود ادامه داد و محمد رضا حدادی را با وجود آنکه اعترافاتش را پس گرفته بود به خاطر قتل این راننده تاکسی به مرگ محکوم کرد. او همچنین به جرم ربودن وی به پانزده سال زندان و به خاطر پنهان کردن جنازه وی به یکسال زندان محکوم شد.

شعبه 42 دادگاه عالی در 3 ژوئیه 2003 با وجود درخواست تجدید نظر حدادی، این حکم را تایید کرد. این در حالیست که درخواست تجدید نظر او مبتنی بر مدارکی از جمله اظهارات سایر مدافعین بود که در آن شهادت های پیشین آنها مبنی بر دخالت حدادی در این قتل پس گرفته شده بود. محمد رضا حدادی در حال حاضر در زندان عادل آباد شهر شیراز است و ممکن است هر لحظه اعدام شود.

دیده بان حقوق بشر به علت ماهیت بی رحمانه و غیرانسانی مجازات اعدام تحت هر شرایطی با آن مخالف است. مجازات اعدام افرادی که پیش از 18 سالگی مرتکب جرمی شده اند به ویژه حاکی از بی اعتنایی آشکار و مشخص ایران به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر است. مجازات اعدام برای چنین جرائمی در دو معاهده حقوق بشر که ایران نیز آنها را پذیرفته ممنوع شده است: یکی میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی و دیگری کنوانسیون حقوق کودک. مفاد این دو معاهده حاکی از این واقعیت است که کودکان با بزرگسالان متفاوت هستند. آنها فاقد تجربه، قضاوت، بلوغ و خویشتنداری بزرگسالان هستند.

مقام های ایران مدعی هستند که قانونی که از ژوئیه 2006 در پارلمان این کشور مطرح شده به پایان اعدام مجرمین نوجوان منجر می شود. اما واقعیت این است که این قانون تنها این امکان را می دهد که احکام موارد معدودی کاهش یابد.

لطفا برای اطلاعات بیشتر درباره مجازات مرگ نوجوانان در ایران نگاه کنید به:
ایران: از اعدام نوجوانان جلوگیری کنید: زندانی که براساس اتهامات پس گرفته شده، محکوم شد،اکنون با خطر اعدام مواجه است
http://hrw.org/english/docs/2007/12/05/iran17482.htm

ایران، پیشرو در اعدام نوجوانان در دنیا: اعدام های جدید ماهیت خودسرانه دستگاه قضایی ایران را برجسته کرده است
http://hrw.org/english/docs/2007/06/20/iran16211.htm
Bookmark and Share

پنجشنبه، اسفند ۰۲، ۱۳۸۶

یکی از فعالین زن کرد آزاد شد

فاطمه گفتاری، ار فعالین زن و عضو انجمن زنان آذرمهر سنندج، امروز چهارشنبه اول اسفند ماه با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
فاطمه گفتاری در 24 دی ماه سال جاری و پس از احضار به ستاد خبری سنندج، به دستور بازپرس شعبه 4 دادگاه انقلاب بازداشت و روانه بازداشتگاه شده بود. پیش از این نیروهای امنیتی، صالح گلی،همسر فاطمه گفتاری را هم بازداشت کرده بودند و وی با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود.
شایان ذکر است، فاطمه گفتاری مادر دانشجوی کرد، یاسر گلی می باشد که بیش از4 ماه در بازداشت بسر می برد. وی 3 ماه از این مدت را در سلول انفرادی سنندج و یک ماه اخیرا آن را در بند عمومی زندان سنندج گذرانده است
Bookmark and Share

چهارشنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۸۶

سه فعال کارگری در سنندج شلاق خوردند


شهر سنندج

سه تن از فعالان کارگری سنندجی که طی مراسم روز جهانی کارگر (اول مه) در این شهر بازداشت و محاکمه شده بودند، با ده ضربه شلاق مجازات شدند.

صدیق امجدی، فارس جلیلیان و حبیب الله کلکانی که این مجازات در موردشان اجرا شده، عضو تشکلی با عنوان اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار ایرانند که اول مه (دوازدهم اردیبهشت) گذشته در شهر سنندج مراسمی به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار کردند.

این مراسم با مداخله مأموران انتظامی به هم خورد و سیزده نفر، از جمله شیث امانی و صدیق کریمی که عضو هیئت مدیریه اتحادیه کارگران اخراجی و بیکار بودند بازداشت شدند.

اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار در آن زمان اعلام کرد که مراجع دولتی با درخواست این اتحادیه برای مجوز برگزاری مراسم روز جهانی کارگر مخالفت نکرده بودند اما محمدصالح نیکبخت، وکیل تعدادی از فعالان کارگری سنندج می گوید شورای تأمین استان کردستان در آخرین روز با برگزاری مراسم مخالفت کرده بود.

آقای نیکبخت به بخش فارسی بی بی سی گفت که با وجود مخالفت شورای تأمین، فعالان کارگری تصمیم گرفتند مراسم روز جهانی کارگر را اجرا کنند اما دست به راهپیمایی نزنند.

بجز شیث امانی و صدیق کریمی که مدت زیادی در بازداشت گذراندند، یازده نفر دیگری که بازداشت شده بودند پس از دو هفته آزاد شدند و پرونده ای به اتهام برهم زدن نظم عمومی و شرکت در تجمع غیرقانونی علیه آنان در یکی از شعب دادگاه عمومی سنندج تشکیل شد.

شیث امانی و صدیق کریمی در دادگاه به دو سال و نیم زندان محکوم شدند و برای دیگر متهمان مجازات ۹۱ روز زندان و تحمل ده ضربه شلاق تعیین شد که مجازات زندان در دادگاه تجدید نظر به دویست هزار تومان جریمه نقدی کاهش یافت اما مجازات ده ضربه شلاق به قوت خود باقی ماند.

صدیق امجدی که یکی از افرادی بود که به مجازات ده ضربه شلاق محکوم شده بود پس از دریافت حکم دادگاه تجدیدنظر، شنبه گذشته (هفدهم فوریه) به دایره اجرای احکام دادگستری سنندج مراجعه کرد که در همان شعبه به حکم قاضی اجرای احکام بازداشت شد، مبلغ جریمه دویست هزار تومانی از وی اخذ و مجازات ده ضربه شلاق در موردش اجرا شد.

فارس جلیلیان و حبیب الله کلکانی نیز به همین ترتیب امروز مورد مجازات شلاق قرار گرفتند و هشت محکوم دیگر هم در انتظار همین مجازات به سر می برند.

استان کردستان که فعالان کارگری اش با شلاق مجازات شده اند، طی سالهای اخیر علاوه بر نا آرامیهای قومی بوده چند مورد اعتراضات کارگری را نیز پشت سرگذاشته است.

پایین بودن سطح درآمد کارگران و نرخ بالای بیکاری که به اعتراضات کارگری انجامیده، از دید آگاهان یکی از ریشه های اصلی دیگر مشکلات این استان همچون نارضایتی قومی و قاچاق نیز هست.

Bookmark and Share

سه‌شنبه، بهمن ۳۰، ۱۳۸۶

قوه قضاییه حکم اعدام یعقوب مهرنهاد را تایید کرد

راديو فردا:
عليرضا جمشيدی، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی، روز سه شنبه در يک کنفرانس مطبوعاتی خبر صدور حکم اعدام برای يعقوب مهرنهاد روزنامه نگار و فعال حقوق مدنی، به دليل آنچه که «ارتباط او با گروه جندالله» اعلام شده است تاييد کرد.
به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای جمشيدی اين گزارش را که يعقوب مهر نهاد به دليل فعاليت های دانشجويی و روزنامه نگاری اش به مرگ محکوم شده است، رد کرد.
او با بیان اینکه اين حکم «قابل تجديد نظر» است، جزيياتی درباره اقدامات آقای مهرنهاد که منجر به محکومیت او شده است ارائه نکرد.
خويشاوندان يعقوب مهرنهاد می گويند که دادگاه او در دی ماه گذشته بدون حضور هيات منصفه، وکيل مدافع و خانواده او برگزارشد.
در ارديبهشت سال ۱۳۸۶ پس از بروز پاره ای از درگيری های در استان سیستان و بلوچستان که بخشی از آن به گروه جندالله به رهبری عبدالمالک ريگی، نسبت داده شد، نيروی انتظامی این استان اقدام به بازداشت تعدادی از افراد کرد که در ميان آنها چند تن از فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران نيز به چشم می خوردند.
گزارش ها حاکیست که پس از مدتی تعدادی از بازداشت شدگان آزاد شدند، اما يعقوب مهرنهاد به اتهامی که از سوی مقامات قضايی همکاری با گروه عبدالمالک ريگی مطرح شد، همچنان در بازداشت باقی ماند.
بر اساس اين گزارش ها، آقای مهرنهاد بيش از پنج ماه در بازداشتگاه های وزارت اطلاعات به سر برده و پس از آن به مدت دو ماه بدون هيچ حکمی در زندان مرکزی زاهدان زندانی شد.
مرتضی سنی ياری، از فعالان حقوق مدنی در استان سيستان و بلوچستان، پيشتر در اين مورد به راديو فردا گفته بود: «آقای مهر نهاد به همکاری با گروه های مسلح و گسترس خط مشی اين گروه ها از طريق فعاليت در انجمن جوانان صدای عدالت متهم شده است.»
اگرچه آشکار نيست که يعقوب مهرنهاد اين اتهامات را پذيرفته است يا نه، اما به گفته نزديکان او و فعالان حقوق مدنی استان سيستان و بلوچستان، فعاليت انجمن صدای عدالت به موضوعات مربوط به حقوق بشر استان سيستان و بلوچستان محدود بود.
به گفته آقای سنی ياری، «جوانان فعال در انجمن صدای عدالت در زمينه آگاهی بخشی به زنان وکودکان فعاليت چشمگيری داشتند و از جمله به مناطق محروم اين استان سفر می کردند و با خانواده های زنانی که اقدام به خودسوزی کردند، گفت و گو می کردند.»
Bookmark and Share

برگزاری دوره آموزشی برای مدیران رادیو-تلویزیونی

منطقه :جهان
کشور :هلند
عنوان :خبرنگاری اولیه

14/02/2008

مرکز آموزشی رادیو هلند برای کمک به ارتقای مهارت های حرفه ای مدیران رادیو و تلویزیونی در کشورهای در حال توسعه دوره آموزشی بین المللی برگزار می کند. آخرین فرصت برای درخواست شرکت در این دوره 29 فوریه، دهم اسفند، است.

هدف از برگزاری این دوره آماده سازی مدیران برای درک بهتر خلاقیت و تولید و هدایت مجموعه زیردست خود در موارد مواجهه با کمبود منابع است.

برگزارکنندکان از شرکت گنندگان در این دوره حمایت مالی نمی کنند و علاقمندان باید به طور شخصی و یا به وسیله حامیان مالی که خود پیدا می کنند، هزینه شرکت در این دوره را بپردازند. این دوره آموزشی از 26 ماه مه تا 6 ژوئن 2008، ششم تا هفدهم خرداد 1387 ، در هیلورسام هلند برگزار می شود.

برای اطلاعات بیشتر به این پیوند مراجعه کنید یا با این نشانی الکترونیک تماس بگیرید.

Bookmark and Share

سهراب کریمی بدون حضور وکیل و به صورت غیرعلنی دادگاهی شد

"سهراب کریمی"، دانشجوی کرد و عضو اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد، بدون حضور وکیل و بصورت غیرعلنی دادگاهی شد.
کریمی که پس از سخنرانی در مراسم تریبون آزاد اعتراضی 16 آذر امسال در دانشگاه تهران و به همراه 3 تن از فعالین دانشجویی کرد دیگر دستگیر و روانه بند 209 زندان اوین شده بود، روز شنبه گذشته و علیرغم عدم اطلاع از اتهامات و آگاهی خود و خانواده اش، به صورت پنهانی و بدون حضور وکیل مدافع دادگاهی شد.
بر اساس گزارشات رسیده، منابع مطلع از خانواده سهراب کریمی، از فعال دانشجوی بازداشت شده کرد اظهار داشته اند که نامبرده روز پنجشنبه گذشته و در طی تماس تلفنی کوتاه مدتی به خانواده خود اطلاع داده است که وی در روز شنبه گذشته بدون اطلاع خود و حضور وکیل مدافع در دادگاهی فرمایشی محاکمه شده است بدون آنکه اتهامات وی آشکار باشد و از طرف دیگر تلاش خانواده این دانشجوی دربند برای آگاهی بیشتر از اتهامات، وضعیت جسمی و ملاقات با وی نتیجه ای دربر نداشته است.
این گزارشات درحالی منتشر میشود که "جواد علیزاده" فعال دانشجویی بازداشت شده با دانشجویان کرد، دیروز یکشنبه با تامین وثیقه 80 میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده است. از طرف دیگر از سرنوشت و وضعیت جسمانی و حقوقی دانشجوی بازداشتی دیگر کرد "محمد صالح عیومن" هیچ اطلاعی در دست نیست.
شایان ذکر است که پس از انجام مراسم تریبون آزادی در دانشگاه تهران به مناسبت 16 آذر، سه دانشجوی کرد سخنران این مراسم به نامهای "سهراب کریمی" دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دانشگاه تهران، "فرشاد دوستی پور" دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه همدان، "محمد سالح عیومن" دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه تهران به همراه "جواد علیزاده" دانشجوی ایرانی کارشناسی ارشد حقوق بشر از دانشگاه علامه دستگیر و روانه بند 209 زندان اوین شده بودند. در طی دو هفته گذشته و پس از سپری شدن بیش از دو ماه از بازداشتشان؛ جواد علیزاده با وثیقه 80 و فرشاد دوستی پور با وثیقه 50 ملیون تومانی آزاد شده اند و دو دانشجوی دیگر کرد هنوز در شرایط نامعلومی به سر میبرند.
Aso Saleh

Bookmark and Share

تماس تلفنی فعالین زن کرد از زندان

فاطمه گفتاری، روناك صفازاده و هانا عبدی فعالین زن، از زندان سنندج تماس گرفته و وضعیت خود را تشریح نمودند.
این سه تن که از اعضای انجمن زنان آذرمهر سنندج بوده و چندين ماه است كه در بازداشت به سر می‌برند، طی یک تماس تلفنی از زندان عمومی سنندج با دبير انجمن آذرمهر از وضعيت خود و شرايط زندان سخن گفته‌اند.
آن‌ها در اين تماس كوتاه تلفنی تأكيد كردند كه ما هيچ گناهی غير از حق‌خواهی نداريم و تنها جرم‌مان تلاش برای برابری انسان‌ها بوده، انسان‌هايی كه به واسطه‌ی مليت و جنسيت خود در اين كشور مورد تبعيض قرار گرفته‌ و می‌گيرند. ما به نام انسان خواهان حقوق انسانی خود بوده‌ايم و در مقام يك شهروند خواسته‌ايم تا به حقوق شهروندی‌مان احترام گذاشته شود و امروز پس از گذراندن ماه‌ها حبس در شرايط زجرآور به جرم ناكرده و اتهامات واهی كه به ما نسبت داده‌ شده ذره‌ای از باورها و اعتقادات‌مان كاسته نشده و چه بسا با مشاهده شرايط زندان و برخورد با زنان زندانی بيش از پيش به حقانيت خواسته‌های‌مان پی برده‌ايم.
هانا و روناك و فاطمه گفتاری، در بخش ديگری از صحبت‌های‌شان به زنانی اشاره كرده‌اند كه به تعبير آنان سال‌هاست در فراموش‌خانه‌های ندامت به سر می‌برند و كسی از آن‌ها خبری نگرفته و حتی برخی از خانواده‌ها وجود آنان را انكار می‌كنند و نبودشان را بر حضورشان در زندان ترجيح می‌دهند. اين زنان اكنون كه فعالان زن را در كنار خود می‌بينند نه به راحتی، اما آرام آرام اعتماد
می‌كنند و درد دل خويش را بر زبان می‌آورند و از مشكلات خانوادگی و اجتماعی كه در حضورشان در زندان تأثير بسيار داشته و نیز وضعيت نامطلوب زندان و رفتار نامناسب زندان‌بانان می‌گويند، به اين اميد كه صدای‌شان پژواكی يابد.
اين تماس كوتاه با اين جمله‌ی كوتاه خاتمه می‌يابد "ما را فراموش نكنيد."
Aso Saleh
Bookmark and Share

جمعه، بهمن ۲۶، ۱۳۸۶

بخشی از گزارش ساليانه ايران 2007 گزارشگران بدون مرز

يک روزنامه نگار محکوم به اعدام

در ايران مجازات اعدام هنوز لغو نشده است و در طي سال گذشته صدها نفر اعدام شده اند. عدنان حسن پور ٢٥ ساله روزنامه نگار هفته نامه ئاسو در تاريخ ٥ بهمن ماه ١٣٨٥ و هيوا بوتيمار ٢۹ ساله همکار نشريه انجمن زيست محيطي سبزچيا، به ترتيب در تاريخ ٥ دی ماه و ٥ بهمن ١٣٨٥ دستگير و در تاريخ ٢٢ خرداد در دادگاهي غير علني به اتهام "اقدام عليه امنيت ملي"، " جاسوسي" و "محاربه" محاکمه و به اعدام محکوم شدند، ٢٦ تيرماه حکم صادره به خانواده و يکي از وکلاي آنها آقای سيروان هوشمندی ابلاغ شد. ديوان عالي کشور پس از بررسي پرونده در تاريخ ٣٠ مهر ماه حکم اعدام عدنان حسن پور را تائيد و حکم اعدام عبدالواحد (هيوا) بوتيمار را نقض کرده است. به عدنان حسن پور " اتهاماتي" چون "جاسوسی، در اختيار گذاشتن مشخصات مراکز نظامی به اشخاص حقيقی و حقوقی غيرصالح و نيز عبور دادن متهمان اهواز از مرز مريوان و ارتباط با شخصی در وزارت امور خارجه‌ی آمريکا" وارد شده است. تغيير محکوميت هيوا بوتيمار هنوز رسما از سوی مسئولان قضايي مورد تائيد قرار نگرفته است. برای مشاهده‌ کامل گزارش..

Bookmark and Share

چهارشنبه، بهمن ۲۴، ۱۳۸۶

اهدای جایزه‌ی معتبر بنیاد اولاف پالمه به پروین اردلان

تغییر برای برابری:

چهار شنبه24 بهمن 1386

تغییر برای برابری: جایزه‌ی معتبر بنیاد اولاف پالمه در سال ۲۰۰۷، به ژورنالیست و فعال جنبش زنان ایران، پروین اردلان اهداء شد. اردلان از پایه‌گذاران مرکز فرهنگی زنان و از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز است. او که سردبیر نشریه‌ی اینترنتی تریبون فمینیستی ایران و عضو تحریریه‌ی مجله اینترنتی زنستان، ارگان‌های تعطیل شده‌ی مرکز فرهنگی زنان بوده، در حال حاضر عضو تحریریه سایت تغییر برای برابری است.

بنیاد یادبود اولاف پالمه برای ایجاد تفاهم بین‌المللی و امنیت مشترک، در سال ۱۹۸۷ به منظور پاس‌داشت تلاش‌های بشردوستانه‌ی پالمه، نخست وزیر پرآوازه‌ی سوئد تاسیس شد. پالمه از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۶ که ترور و کشته شد، به مدت شانزده سال رهبر حزب سوسیال دمکراسی سوئد و طی دو دوره نیز نخست وزیر بود.

بنیاد اولاف پالمه اعلام کرد جایزه‌ی سال ۲۰۰۷ این بنیاد به پروین اردلان اهداء می‌شود. دلیل تعلق جایزه به اردلان، تلاشِ موفق او در تبدیل خواست برابرْحقوقیِ زنان و مردان به یکی از وجوه اصلی مبارزه برای دموکراسی در ایران ذکر شده است. امری که به سهم خود باعث شده است ابعاد اجتماعی و جغرافیاییِ جنبش زنان برای کسب آزادی‌های مدنی و حقوقی، گسترش چشمگیری بیابد. در بیانیه‌ی مطبوعاتی بنیاد یادبود پالمه از اردلان به عنوان یکی از چهره‌های شاخص جنبش زنان ایران نام برده شده است که در منطقه‌ای بحران‌زده، با فعالیت‌ها و تلاش مجدّانه‌اش، الگوئی است برای راه‌کار‌های مبتنی بر گفتگو و دمکراسی. در بخشی از این بیانیه آمده است:
"پروین اردلان با وجود تهدید، آزار و پیگرد، با پشتکار و سماجت به مبارزه برای دستیابی به آرمان‌هایش ادامه داده است. او و سایر زنان فعال جنبش، با اتخاذ شیوه‌هایی مبتکرانه، موجب افزایش حمایت از خواست برابرْ‌حقوقی شده‌اند. کمپین جاریِ یک ملیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز، یکی از این نمونه‌های موفق است."

بنیاد اولاف پالمه کار و تلاش سرسختانه و مستمر این زنان را به عنوان نمونه و سرمشق دمکراسی و صلح‌ در منطقه‌ای پرآشوب و بحران‌‌‌زده، شایسته‌ی توجه بین‌المللی دانسته است.

هر سال در سی‌ام ماه ژانویه، سالگرد تولد پالمه، جایزه‌ی ویژه‌ای به نام "جایزه پالمه" به فرد یا افرادی که در جهت اهداف بشردوستانه و ترقی‌خواهانه‌ي اولاف پالمه فعالیت کرده باشند اهداء می‌شود. از زمان تاسیس این بنیاد تا کنون، افراد و سازمان‌های مختلفی موفق به دریافت این جایزه‌ی معتبر شده‌اند. نخستین جایزه‌ی پالمه، به خاطر مبازرات شجاعانه و مدّبرانه‌ی کارگران سیاه‌پوست اتحادیه‌ی کارگران معدنکار آفریقای جنوبی برای دستیابی به حقوق و ارزش‌های انسانی، در اختیار کیریل رامافوزا، رهبر وقت این اتحادیه قرار گرفت.

جایزه‌ی سال گذشته‌ی بنیاد به صورت مشترک به کوفی عنان، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد و مسعاد محمدعلی، وکیل مبارز سودانی که برای دفاع از حقوق بشر و استقرار صلح و امنیت تلاش‌های مستمری داشته‌اند اهداء شد.

اسامی برندگان جایزه ی پالمه:
۲۰۰۶ کوفی عنان، دبیرکل وقت سازمان ملل متحد و مسعاد محمدعلی از سودان
۲۰۰۵ دائو آونگ سان سو کی از برمه
۲۰۰۴ لودمیلا آلکسیوا، سرگئی کووالیوف، آنا بولیتکوساکایا از روسیه
۲۰۰۳ هانس بلیکس از سوئد
۲۰۰۲ هنان اشراوی از فلسطین
۲۰۰۱ فضل حسن عابد از بنگلادش
۲۰۰۰ برایان استیونسن از ایالات متحده آمریکا
۱۹۹۹ کردو باکسی از سوئد
۱۹۹۸ سازمان گزارشگران مستقل یوگسلاوی سابق
۱۹۹۷ سلیمه غزالی از الجزایر
۱۹۹۶ بروس هریس، کازا آلیانزا از آمریکای مرکزی
۱۹۹۵ سازمان جوانان فلسطینی الفتح و سازمان جوانان لیبرال اسرائیل
۱۹۹۴ وی ینگ‌شنگ از چین
۱۹۹۳ تشکیلات دانشجویان برای سارایِو
۱۹۹۲ آرزو عبداله‌یوا از ارمنستان و آناهیت بایندر از آذربایجان
۱۹۹۱ سازمان عفو بین المل
۱۹۹۰ هارلم دسئیر و اس، او، اس راسیسم از فرانسه
۱۹۸۹ واسلاو هاول از جمهوری چک
۱۹۸۸ خاویر پرز دکوئیار، دبیر کل سازمان ملل
۱۹۸۷ کریل رامافوزا از آفریقای جنوبی

لینک خبر در سایت بنیاد اولاف پالم
Bookmark and Share

شنبه، بهمن ۲۰، ۱۳۸۶

امروز در سنندج: تجمع بیش ار شش هزار نفر در مسجد قبا

نماز جمعه امروز مردم کردستان که با پایان مهلت تعیین شده برای آزادی"ماموستا ایوب گنجی" برای یک اعتراض بزرگ آماده شده بود با اعلام آزادی ماموستا فریاد"الله اکبر" و "پیشوا پیشوا"ی نمازگزاران به صحنه شکوه اتحاد و اراده و شکست رژیم اسلامی در برابر نیروی ملت تبدیل شد.

در ابتدای خطبه ها خطیب موقت جمعه ضمن خوشامدگویی به نمازگزاران بارها مردم را به آرامش و پرهیز از درگیری فراخواند و سپس با اعلام آزادی ماموستا گنجی از پزشکان نمازگزار خواست با حضور در منزل ماموستا و معاینات پزشکی سلامتی وی را تایید کنند. خطیب جمعه در مورد دلیل عدم حضور ماموستا در نماز جمعه امروز توضیحی نداد.

بیش از شش هزار نفر از نمازگزاران سنندج در مسجد قبا بهاران گرد آمده بودند تا با شرکت در راهپیمایی اعتراض آمیز علیه جمهوری اسلامی پس از نماز خواستار آزادی ماموستا گنجی شوند.

سرانجام با اعلام آزادی ماموستا نمازگزاران با فریادهای "الله اکبر" و "پیشوا" پیغام روشن خود را برای مبارزه با جمهوری اسلامی سردادند. نکته مهم حضور نیروهای نیروی انتظامی و اطلاعات در قالب لباس شخصی و ماشین های آتش نشانی در اطراف مسجد و همچنین کنترل آمد و رفت اتومبیل ها در خیابان های منتهی به مسجد بود.

با آزادی ماموستا گنجی تحت فشار اراده مردم کردستان انتظار می رود در روزهای آینده شاهد حرکات اعتراض آمیز دیگر با هدف آزادی زندانیان سیاسی و تغییر رویه قضایی و اجرایی رژیم در کردستان باشیم. اکنون بیش از هر زمان دیگر برای ملت روشن شده است که جمهوری اسلامی زبون تر از ان است که توانایی رودررویی با اراده آزادی خواه مردم داشته باشد.

Bookmark and Share

روحانی بازداشت شده کرد، آزاد شد

صبح امروز، ماموستا ایوب گنجی، روحانی بازداشت شده سنندجی آزاد شد.

ایوب گنجی که از 13 روز پیش، و پس از ایراد سخنان خود در خطبه های نمازجمعه در مسجد قبا، ناپدید شده بود، ساعت 5 صبح امروز آزاد شد. گفتنی است جمعه گذشته نمازگزاران کرد پس از پایان نماز جمعه دریک تجمع اعتراضی به مقامات مسئول هشدار دادند که اگر در عرض یک هفته وضعیت ماموستا ایوب گنجی مشخص نشود، دست به تجمع های اعتراض آمیز گسترده خواهند زد. امروز جمعه، آخرین روز اوتیماتوم نمازگزاران، ایوب گنجی در حالی آزاد می شود که طی روزهای اخیر مقامات امنیتی و قضایی و انتظامی از وضعیت وی اظهار بی اطلاعی می کردند.

طبق گزارش های رسیده وضعیت روحی و جسمی وی وخیم می باشد.

Bookmark and Share

روحانی آزاد شده سنندجی دچار فراموشی شده است

ماموستا ایوب گنجی که امروز صبح آزاد شد، دچار هذیان گویی و فراموشی شده است.

امروز ساعت 5 صبح نماز گزاران مسجد نبی (انتهای خیابان کشاورز سنندج ) هنگام رفتن به مسجد متوجه شدند یک ماشین ایوب گنجی را پیاده نموده و با سرعت محل را ترک می نماید. نماز گزاران تن بی رمق او را به داخل مسجد می برند و بلا فاصله با اورژانس تماس می گیرند. گفته می شود که وضع جسمی وروانی او بسیار وخیم است. وی دچار فراموشی شده به طوری که حتی همسر و فرزند خود را نمی شناسد. او دچار هزیان گویی هایی از قبیل" سرم، برق، آنها آمدند، نزنید، نه نه نه نه و....." شده است وی به شدت کاهش وزن پیدا نموده و آثار ضرب و جرح بر صورت و بدن وی هویداست .

گقتنی است که وی روز 7/11 86 توسط نیروهای ناشناس ربوده شد و تابه امروز هیچ نهاد یا ارگانی مسئولیت این جریان را به عهده نگرفته است.

همچنین شورای مرکزی سنت (شمس) طی یک اظهار غیررسمی اعلام نموده اند که: ما تنها و تنها حکومت به نام "اسلامی" ایران و فرقه حجتیه را مسئول این عمل نااسلامی و ناانسانی می دانیم و آن را به شدت محکوم می کنیم.

Bookmark and Share

دو دانشجوی کرد بازداشت شدند

دو دانشجوی کرد، صبح دیروز در مریوان بازداشت شدند.

جمشید بهرامی دانشجوی رشته هنر دانشگاه تبریز و سلام نباتی دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه پیام نور مریوان بامداد روز چهارشنبه از سوی نیروهای امنیتی در منازل خود در شهر مریوان بازداشت شدند.

بنابه گزارش های رسیده راس ساعت 6 صبح روز چهارشنبه 7 فوریه، نیروهای امنیتی و لباس شخصی منازل این دو را محاصره کرده و پس از بازرسی کامل منزل و وسائل شخصی آنها، به مکان نامشخصی منتقل شدند. هنوز اطلاعاتی در مورد دلایل دستگیری بهرامی و نباتی مخابره نشده است.

جمشید بهرامی نویسنده و بازیگر تأتر و یکی از شخصیتهای فرهنگی – هنری مریوان بشمار می آید.

گفتنی است با بازداشت این دو دانشجوی کرد، در حال حاضر 1 دانشجوی کرد در بازداشت به سر می برند که اساسمی آنها به شرح زیر است: هدایت غزالی، صباح نصری، یاسر گلی، هانا عبدی، روناک صفازاده، محمد صالح ایومن، سهراب کریمی، جواد علیزاده، حبیب الله لطفی و جمشید بهرامی و سلام نباتی. همچنین چندی پیش فرشاد دوستی پور، دانشجوی کرد، پس از 50 روز بازداشت، با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد.

Bookmark and Share

پیام ضرب الاجل روحانیون و جمعی از مردم کردستان

با پایان ضرب الاجل روحانیون و جمعی از مردم کردستان در مورد وضعیت نامشخص ملاایوب گنجی که از دو هفته پیش و به دنبال سخنرانی انتقادی علیه جمهوری اسلامی ایران، ناپدید شد؛ نمازگزاران در مسجد قبا، فردا جمعه تجمعی اعتراض آمیز خواهند کرد.
این درحالی است که در جلسه مشترک نمایندگان دادگاه روحانیت کردستان، دفتر نمایندگی ولی فقیه در کردستان، فرماندهی نیروی انتظامی کردستان و اداره اطلاعات کردستان با هیئت امنای مسجد قبا، نماینده نیروی انتظامی از سرنوشت گنجی اظهار بی اطلاعی نمود. وی در این جلسه اظهار داشت: ما تصمیم بر بازداشت وی تا پس از انتخابات مجلس داشتیم، اما نامبرده فعلاً در اختیار ما نیست و دادگاه روحانیت نیز حکم بازداشت وی را صادر ننموده است.
باتوجه به سلب مسئولیت کردن مسئولین امنیتی و انتظامی کردستان از خود، نگرانی ها از وضعیت گنجی بیشتر می شود.
شنیده ها از شهرهای مختلف کردستان حاکی از این است که فردا در مساجد کردستان اجتماع اعتراض آمیز در حمایت از گنجی و روحانیون آزاداندیش کردستان انجام خواهد شد.
گفتی است ملا ایوب گنجی از روحانیون ملی – مذهبی کردستان می باشد و به دنبال سخنان خود درباره وضعیت سیاسی و اجتماعی کردستان و قتل دانشجوی کرد در خطبه های نماز جمعه مسجد قبای سنندج ناپدید و تاکنون خبری از وی در دست نیست.
شایان ذکر است این اولین باری نیست که یک روحانی منتقد در کردستان ناپدید شده و پس از مدتی خبر قتل وی منتشر می شود. یکی از مهمترین این قتل ها در کردستان در سال 1376 در کرمانشاه رخ داد که در جریان آن "ملا محمد ربیعی" از روحانیون ملی- مذهبی و منتقد در کرمانشاه ناپدید و پس از مدتی جسد وی در حالی کشف شد که با آمپول هوا وانتشار پیامی را به قتل رسانده بودند. قتل این روحانی اعتراضاتی را در شهرهای مختلف کردستان در پی داشت. مدارس و بازار برای چند روز در شهرهای کردنشین تعطیل و مردم دست به تجمعات اعتراض آمیز زدند، که در نهایت با کشتار مردم معترض و بازداشت صدها نفر در پاوه، کرمانشاه، جوانرود و دیگر شهرهای کردنشین، پایان یافت. این نگرانی وجود دارد که گنجی هم به سرنوشت ربیعی دچار شود.
Bookmark and Share

تجمع اعتراض آمیز در سنندج

سایت داشنجویان کرد، عصر امروز از سنندج خبر داد که تجمع اعتراض آمیزی در حال انجام است.

به گفته این منبع خبری، این تجمع در اعتراض به دستگیری گسترده دانشجویان کرد، مرگ ابراهیم لطف اللهی دانشجوی کرد در بازداشتگاه وزارت اطلاعات و همچنین دستگیری روحانی ملی-مذهبی به نام گنجی، در سنندج انجام می گیرید. همچنین این سایت گزارش می دهد که این تجمع آرام در حال برگزاری است.

گفتنی است که احتمال می رود فردا جمعه، نمازگزاران کرد در اعتراض به دستگیری روحانی کرد، گنجی، دست به تجمعات اعتراض آمیز بزنند. آنها هفته پیش در پی اعلام التیماتوم یک هفته ای به مقامات مسئول، خواهان روشن شدن وضعیت این روحانی شده بودند، اما مقامات امنیتی، قضایی و انتظامی اعلام کرده اند که ماموستا گنجی بازداشت نشده و از وضعیت وی اطلاعی ندارند.

شایان ذکر است در سال 76 و در پی قتل روحانی کرد ملی-مذهبی با آمپول هوا در کرمانشاه، به نام ملا محمد ربیعی، در شهرهای کردنشین تجمعات اعتراضی بسیاری برگزار گردید که به کشته شدن و دستگیری صدها تن انجامید.

Bookmark and Share

انتقال مجدد صباح نصری و هدایت غزالی به زندان اوین

دانشجویان کرد،صباح نصری و هدایت غزالی؛ در ادامه روند بازجویی ها برای با دوم به بازداشتگاه اوین منتقل شدند.

صباح نصری و هدایت غزالی دو دانشجوی کرد که از 7 ماه پیش در بازداشت نیروهای امنیتی به سر می برند همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند. این دو دانشجوکه در ابتدای بازداشت و تحت شدید ترین فشارها در زندان سنندج به سر می بردند، در ادامه روند بازجویی ها به تهران منتقل گردیدند. این دو پس از 2ماه که در بند 209 زندان اوین تحت بازداشت قرار داشتند مجددا به زندان سنندج انتقال داده شدند. در حال حاضر این دو دانشجوی زندانی برای بار دوم به زندان اوین انتقال یافته اند.

شنیده ها حاکیست که انتقال مجدد صباح نصری و هدایت غرالی به زندان اوین بنا به اعلام عدم صلاحیت دادگاه سنندج در رسیدگی به پرونده آنان صورت گرفته است و پرونده مربوطه نیز به همراه دانشجویان در بند به تهران ارجاع داده شده است.

پیشتر اعلام شده بود که خانواده این دو دانشجو از طرف مقامات اداره اطلاعات سنندج به منظور عدم پیگیری وضعیت نامبردگان به شدت تحت فشار قرار گرفته و حتی در طول زمان بازداشت خبر خود کشی هر دو دانشجو را در بازداشتگاه به اطلاع پدر صباح نصری اطلاع داده بودند!

صباح نصری دانشجوی دوره ی کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسسی دانشگاه تهران و مدیر مسئول نشریه دانشجویی "روژامه" می باشد و هدایت غزالی دانشجوی کارشناسی رشته روانشناسی دانشگاه طباطبائی تهران و از اعضای هیات تحریریه این نشریه می باشد. هر دو دانشجو در اعتراض به بد رفتاری بازجویان و بلا تکلیفی خود به مدت 2 هفته دست به اعتصاب غذا زده بودند.

بازداشت این دو دانشجو همواره مورد اعتراض شدید دانشجویان کرد بوده است به طوری که در مراسم بزرگ 16 آذر امسال، دانشجویان کرد به طور گسترده خواستار آزادی بدون قید و شرط آنها شده ، و مجامع بین المللی حقوق بشر را در ارتباط با وضعیت وخیم دانشجویان زندانی و دیگر زندانیان سیاسی در کردستان خطاب قرار دادند. همچنین اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد، به عنوان تنها تشکل سراسری دانشجویان کرد بارها و طی اعلامیه های جداگانه خواستار آزادی این دانشجویان شده بود.

Bookmark and Share

جمعه، بهمن ۱۹، ۱۳۸۶

پخش کلیپ آدم فروشی

وزارت اطلاعات، اخیرا اقدام به ساخت و پخش یک کلیپ آدم فروشی از شبکه کرد(شبکه محلی استان کردستان) نموده است.

در این کلیپ ابتدا با اشاره به طرح های بیگانه برای براندازی، از طریق ارتباط سیا و سرویس های جاسوسی با نویسندگان، دانشجویان، نخبگان و تشکل های غیردولتی؛ چگونگی آشنایی یک جوان را با تشکیلات به اصطلاح براندازی از طریق دلار و وعده اقامت در ایالات متحده نمایش و سپس خواهری را وادار می سازد که برای حفظ به اصطلاح مصالح نظام با113(شماره تلفن ستاد خبری اطلاعات) تماس بگیرد.

در ادامه این کلیپ این جوان بازداشت و پس از بازجویی و قول مساعد همکاری و کمک برای تخفیف مجازات از طریق قوه قضاییه، با جمله "ما امین اطلاعات شما هستیم" پایان می یابد.

ساخت این کلیپ اعتراضاتی را در میان فعالین مدنی کردستان ایجاد کرده است. به گفته یکی از روزنامه نگاران در سنندج که نخواست نامش فاش شود، این کلیپ کاملاً بیان کننده نوع دید حاکمیت و وزارت اطلاعات به فعالین مدنی در کردستان است و اینکه همه ی ما وابسته به بیگانگان هستیم و برای نظام تلاش می کنیم. این روزنامه نگار افزود: حاکمیت جمهوری اسلامی همواره دچار توهم توطئه بوده است و یکی از دلایل سرکوب فعالین مدنی در کردستان، همین توهم می باشد. فعال دانشجوی دیگری ار دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه این کلیپ آموزش آدم فرشی است، گفت: این کلیپ یکی از شرم آورترین صحنه های ساخته شده توسط وزارت اطلاعات برای تحمیق مردم و تشویق آنها برای آدم فروشی است.

Bookmark and Share

شنبه، بهمن ۱۳، ۱۳۸۶

ایران در گزارش سالیانه دیده بان حقوق بشر


.

گروه دیده بان حقوق بشر در گزارش سالیانه خود بخشی را به ایران اختصاص داده و در آن اعلام کرده که احترام به حقوق اولیه انسانی، بخصوص آزادی بیان و تجمع، طی یک سال گذشته در ایران به "وخامت" خود ادامه داده است.

در این گزارش آمده که دولت محمود احمدی نژاد در ایران همواره افراد را صرفاً به دلیل استفاده مسالمت آمیز از حقوق خود مبنی بر آزادی بیان و برپایی تشکلها بازداشت می کند و افراد بازداشت شده را اغلب مورد شکنجه و بدرفتاری قرار می دهد.

قوه قضائیه ایران نیز که تنها به رهبر این کشور، آیت الله خامنه ای پاسخگوست مسئول بسیاری از موارد جدی نقض حقوق بشر دانسته شده و در گزارش آمده که حکومت ایران به طور فزاینده ای از امنیت ملی به عنوان بهانه ای برای خاموش کردن بیان دگراندیشی و تقاضا برای اصلاحات استفاده می کند.

در این گزارش، زندانی کردن روزنامه نگاران و دبیران نشریات و سیاستهای حکومت ایران در کنترل نشریات و فضای دانشگاهها، سرکوب سازمانیافته آزادی بیان و اندیشه توصیف شده و آمده که معدود روزنامه های مستقلی که همچنان به کار خود در ایران ادامه می دهند، به طور شدیدی خودسانسوری می کنند.

آزادی بیان

طی دو سال اخیر در ایران، به کار برخی استادان دانشگاه در ایران از طریق عدم موافقت با ادامه کار آنان پس از بازنشستگی یا عدم تمدید قرارداد کاری آنها پایان داده شده که دیده بان حقوق بشر از آن با عنوان اخراج و بازنشستگی زودهنگام استادان دگراندیش یاد کرده و در ادامه گزارش سالیانه خود آورده است: "بسیاری از نویسندگان و روشنفکرانی که زندانی نشده اند، یا کشور را ترک یا از منتقد بودن صرفنظر کرده اند".

از جمله دیگر مواردی که دیده بان حقوق بشر به عنوان مصادیق نقض آزادی بیان طی یک سال گذشته در ایران برشمرده، عدم صدور جواز نشر برای برخی کتابهایی که قبلاً با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ شده بودند و مسدود یا فیلترکردن وبسایتهای حاوی اخبار و تحلیلهای سیاسی است.

آزادی تجمعات

دیده بان حقوق بشر با اشاره به برخورد با معلمان معترض و همچنین فعالان دانشجویی و حقوق زنان در سال گذشته در گزارش خود نوشته که دولت محمود احمدی نژاد هیچ تساهلی در مقابل اعتراضات و تجمعات مسالمت آمیز از خود نشان نمی دهد.

حقوق بازداشت شدگان

بنابر این گزارش، تحت دولت احمدی نژاد رفتار با بازداشت شدگان وخیمتر شده، افرادی که به دلیل بیان مسالمت آمیز دیدگاههایشان زندانی شده اند مورد شکنجه و بدرفتاریهایی نظیر ضرب و شتم، محرومیت از خواب و حبس انفرادی طویل المدت قرار می گیرند و قضات نیز اغلب اعترافاتی را که با زور گرفته شده است، می پذیرند.

در این بخش از گزارش به طور مشخص به اظهارات خانواده های سه روزنامه نگار زندانی و همچنین پخش "اعترافات" هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش، دو پژوهشگر ایرانی اشاره شده است.

بسیاری از نویسندگان و روشنفکرانی که زندانی نشده اند، یا کشور را ترک یا از منتقد بودن صرفنظر کرده اند

گزارش دیده بان حقوق بشر

در عین حال، آن گونه که دیده بان حقوق بشر گزارش داده، عده ای هم در ایران از پیگرد قضائی و مجازات مصونند و بسته شدن رسانه های مستقل به ادامه این "فضای مصونیت از مجازات" کمک کرده است.

نمونه ای که دیده بان حقوق بشر برشمرده، سعید مرتضوی دادستان تهران است که به شهادت شماری از افرادی که به حکم او بازداشت شده اند در برخی از بدترین موارد نقض حقوق بشر شرکت داشته اما با اینکه شکایتهایی علیه او صورت گرفته، مورد پیگرد قانونی قرارنگرفته است.

فعالان حقوق بشر نیز در گزارش دیده بان حقوق بشر، در زمره قربانیان نقض حقوق بشر در ایران برشمرده شده و از زندانی شدن عمادالدین باقی، رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان به عنوان یکی از نمونه های بارز نقض حقوق بشر یاد شده است.

در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده که حکومت ایران، تشکلهای غیردولتی را که مشوق حضور در جامعه مدنی اند و آگاهی از نقض حقوق بشر را ارتقا می بخشند، بسته است، نمونه این برخوردها نیز تعطیلی دفتر مؤسسه های "کنشگران داوطلب" "مؤسسه راهی" ذکر شده که مؤسسه راهی به منظور کمک حقوقی و اجتماعی به زنان قربانی خشونت تأسیس شده بود.

اعدام کمسالان

دیده بان حقوق بشر ایران را "سردمدار مجازات مرگ" برای افرادی دانسته که هنگام ارتکاب جرم کمتر از هیجده سال سن دارند و در گزارش خود نوشته که در حال حاضر حداقل هفتاد نوجوان مجرم در ایران در انتظار مجازات مرگند، این در حالی است که از چهار سال پیش به دستور رئیس قوه قضائیه، صدور حکم اعدام برای نوجوانان مجرم ممنوع شده اما دادگاهها همچنان به صدور چنین احکامی ادامه می دهند.

اقلیتها

بخشی از گزارش دیده بان حقوق بشر به تبعیض و در برخی موارد، آزار و اذیت اقلیتهای قومی و مذهبی در ایران اختصاص دارد.

در این گزارش در مورد فردی به نام نصرالله شنبه زهی که سال گذشته و به دنبال انفجار اتوبوس حامل اعضای سپاه پاسداران در استان سیستان و بلوچستان دستگیر، محاکمه و اعدام شد آمده که او به صورت عجولانه ای و بدون دسترسی به وکیل به دار آویخته شده است.

محاکمه عربهای ایرانی که به دنبال چند مورد بمبگذاری مرگبار در استان خوزستان محاکمه و اعدام شدند نیز مطابق با معیارهای عادلانه دانسته نشده و آمده که محاکم آنان به صورت غیرعلنی و در حالی صورت گرفته که متهمان از حقوق دادرسی مدنی محروم بوده اند.

در ادامه گزارش دیده بان حقوق بشر آمده که در استانهای آذربایجان و کردستان، حکومت فعالیتهای فرهنگی و سیاسی متمرکز بر هویت و زبانهای محلی را محدود می کند، دبیران روزنامه های کردی را تحت این عنوان که پوشش خبری آنها از وقایع کردستان عراق در جهت ترویج جدایی طلبی بین کردهای ایران است، مورد آزار و اذیت قرار می دهد و روزنامه های محلی استانهای آذربایجان شرقی و غربی که وقایع جمهوری آذربایجان را پوشش می دهند نیز مورد آزار و اذیت مسئولان قرار گرفته اند.

در مورد تبعیض مذهبی نیز دیده بان حقوق بشر تنها به بهائیان اشاره کرده که در قانون اساسی ایران به عنوان اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته نمی شوند، در این گزارش به تبعیض علیه پیروان دیگر مذاهب اشاره ای نشده است.

دیده بان حقوق بشر در گزارش خود نوشته که حکومت کماکان به جامعه بهائیان ایران اجازه نمی دهد به طور علنی به عبادات و فعالیتهای دینی خود بپردازند و در سال گذشته مانع از دسترسی دست کم هشتصد دانش آموز بهائی به آزمون سراسری ورود به دانشگاهها شده است.

اخراج مهاجران افغان

بازگرداندن اجباری مهاجران غیرقانونی افغان به کشورشان نیز از نگاه دیده بان حقوق بشر، مصداق نقض حقوق بشر در ایران ارزیابی شده است.

داروی ایدز

نکته دیگری که در گزارش دیده بان حقوق بشر وجود دارد به داروی مقابله با بیماری ایدز برمی گردد که وزارت بهداشت از تولید آن در ایران خبر داده و اعلام کرده که این دارو از هفت گیاه ایرانی به دست آمده و به مدت بیش از پنج سال روی بیش از دویست نفر آزمایش شده است.

به گزارش دیده بان حقوق بشر، فعالان حقوق بشر و ایدز در ایران ابراز نگرانی کرده اند که در این آزمایشها از افراد آلوده به ایدز بدون جلب رضایت آنها استفاده شده و به بیماران به جای داروهای مؤثر، داروهای کاملاً بی اثر داده شده است.

مهمترین نکته در گزارش امسال دیده بان حقوق بشر، انتقاد از آمریکا و دولتهای اروپایی و متهم ساختن آنان به مسامحه کاری در برابر دولتهای ناقض حقوق بشر است.

دیده بان حقوق بشر در مورد ایران نیز اشاره کرده که نقض حقوق بشر در این کشور تحت الشعاع مناقشه اتمی قرارگرفته و حکومت ایران به فشارهای غرب برای رعایت حقوق بشر بی اعتنایی می کند.

همچنین در این گزارش آمده که حکومت ایران از برنامه ها و اعلام حمایتهای دولت آمریکا از هواداران دموکراسی و حقوق بشر در ایران، برای توجیه "سرکوب دگراندیشان" بهره برداری می کند.

Bookmark and Share