چهارشنبه، اسفند ۲۲، ۱۳۸۶

تظاهرات مجازی در روز جهانی «آزادی بيان در اينترنت»


لوگوی ٢٤ ساعت عليه سانسور بر روی اينترنت در سایت گزارشگران بدون مرز.

Radio Farda:

سازمان گزارشگران بدون مرز که مقر آن در پاريس است، روز١٢ مارس را به عنوان اولين «روزجهانی آزادی بيان بر روی اينترنت» اعلام کرد و تبلیغات برای «٢٤ ساعت عليه سانسور بر روی اينترنت» را آغاز کرد.

اين نهاد از همه کاربران اینترنت خواسته است تا عليه سانسور بر روی اينترنت مبارزه کنند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بيانیه ای در اين مورد می نويسد که در سراسر جهان ٦٤ «وب نگار» معترض، فقط برای آن که بر روی اينترنت عقايد خود را بيان کرده اند، در زندان به سر می برند و چين همچنان بزرگترين زندان جهان برای «وب نگاران» معترض و وبلاگ نويسان است.

طبق این بیانیه، در نخستين کارزار «٢٤ ساعت عليه سانسور بر روی اينترنت» که در روز هفتم وهشتم نوامبر ٢٠٠٦ برگزار شد، بيش از ٤٠ هزار کاربر با ورود به سايت گزارشگران بدون مرز «نقاط سياه شبکه وب» و کشورهای دشمن اينترنت را بر روی نقشه جهان مشخص کردند.

گزارشگران بدون مرز، پيشتر ايران را يکی از ۱۳ کشوری دانسته بود که اين نهاد، «دشمنان اينترنت» می خواند. اين سازمان بارها از دولت ايران به دليل زندانی کردن خبرنگاران و وبلاگ نويسان انتقاد کرده است.

گزارشگران بدون مرز دست به ابتکاری اينترنتی و مجازی زده تا کاربران سراسر جهان به توانند صدای اعتراض خود را به گوش بسياری برسانند.

اين سازمان در اين رابطه می گويد که برای افشای سانسور حاکم بر اينترنت از سوی دولت ها و برای آزادی بيان بيشتر بر روی اينترنت، گزارشگران بدون مرز ، کابران را از روز چهارشنبه ١٢ مارس ساعت ١١ تا پنجشنبه همين ساعت به وقت پاريس به تظاهرات مجازی در ٩ کشور از کشورهای «دشمن اينترنت» ( برمه، چين، کره شمالی، کوبا، مصر، اريتره، تونس، ترکمنستان و ويتنام ) فرا می خواند.

کاربران می توانند با درست کردن تصوير مجازی و پلاکارد های خود، در اين تظاهرات مجازی شرکت کنند.

ايران سانسورچی با نرم افزار امريکايی

سال گذشته نتايج تحقيق چهار دانشگاه آکسفورد، کمبريج، هاروارد و تورنتو درباره سانسور سايت های اينترنتی در چهل کشور جهان به همراه تشکيلات خودگردان فلسطينی نشان داد که چين و ايران در صدر کشورهای مسدود کننده سايت های سياسی اينترنتی قرار دارند.

برپايه اين گزارش، ايران، عمان، عربستان سعودی، سودان، تونس، امارات متحده عربی و يمن در صدر کشورهايی قرار دارند که بيشترين سايت های اجتماعی، پورنوگرافی، قمار و همجنسگرايانه را فيلتر می کنند.

در جهان پس ازدولت چين، دولت ايران رکوردار فيلتر کردن سايت های اينترنتی است.

رشد سريع اينترنت در ايران در سال های گذشته همراه با سرمايه گذاری وسيع دولت برای فيلترينگ و کنترل آن بوده است.

برخی از مقامات ایرانی پیشتر اعلام کرده بودند که «ماهانه حدود ۱۳۰۰ سايت به صورت اتوماتيک پالايش و يا از طريق قوه قضاييه و کميته مصاديق پايگاه های غير اينترنتی» فيلتر می شوند.

ضريب نفوذ اينترنت در ايران در حد متوسط خاورميانه است ولی با برخورداری از بيش از هفت و نیم ميليون کاربر اينترنتی در صدر جدول خاورميانه است و اينترنت بين سال های ۲۰۰۰-۲۰۰۷ در ايران رشدی ۲۹۰۰ درصدی داشته است.

سایت دانشگاهی «اوپن نت اينيسيتيو» که در مورد فیلترینگ وسانسور تحقیق می کند، سال گذشته اعلام کرد که دولت ايران از نرم افزار «اسمارت فیلتر» که ساخت يک شرکت آمريکايی است، برای فيلتر کردن هر چه موثرتر سايت های ايرانی استفاده می کند.

شرکت «سيکيور کامپيوتينگ» توليدکننده اين نرم افزار، هر گونه فروش محصولات خود به ايران را انکار کرده است.

ايران اولين کشوری است که وبلاگ نويسان را به دليل نوشته هايشان در سال ۲۰۰۳ راهی زندان کرد. بارها نامعلوم بودن مرزهای خطوط قرمز سانسور، مشکلی اساسی در ايران عنوان شده است.

Bookmark and Share

سه‌شنبه، اسفند ۲۱، ۱۳۸۶

جایزه سال کانون روزنامه نگاران کردستان ایران اهدا شد

کانون روزنامه نگاران کردستان ایران در اطلاعیه ای که امروز منتشر شد، جایزه سال خود را اهدا کرد.

بیستم اسفند اولین سالروز تشکیل کانون روزنامه نگاران کردستان ایران می باشد. این کانون قصد دارد همه ساله جایزه ای را به روزنامه نگارانی اهدا کند که در جهت پیشبرد روزنامه نگاری کردی در ایران تلاش نموده اند.

در بیانیه این کانون آمده است: "در اولین سالگرد تاسیس کانون روزنامه نگاران کردستان ایران، جایزه سال این کانون به صورت زیر اهدا می شود:
1- صلاح الدین خدیو: از اعضای هیات تحریریه تعدادی از نشریات دانشجویی کردی و عضو شورای نویسندگان هفته نامه کردی-فارسی "پیام کردستان" که حدود یکسال از توقیف آن می گذرد. صلاح الدین خدیو از اولین کسانی بود که روزنامه نگاری دانشجویی کردی را در دانشگاه های ایران آغاز نمود و سپس در خارج از دانشگاه نیز به صورت حرفه ای تر فعالیت روزنامه نگاری خود را در هفته نامه "پیام کردستان" که در مهاباد منتشر می شد، ادامه داد.
2- منصور تیفوری: نویسنده و روزنامه نگار کرد. وی همکار تعدادی از نشریات کردی-فارسی، برای مثال روزنامه آشتی، می باشد.
3- آسو صالح: صاحب امتیاز و مدیرمسئول هفته نامه دانشجویی ده نگ، عضو شورای نویسندگان هفته نامه کردی-فارسی دیدگاه. آسو صالح فعالیت روزنامه نگاری خود را همگام با فعالیت دانشجویی خود در دانشگاه کردستان آغاز نمود. وی به همراه تعدادی از دوستان خود اولین هفته نامه خبری- تحلیلی ، کردی-فارسی دانشجویان با نام "ده نگ" را منتشر نمود که پس از 42 شماره از انتشار آن توقیف شد. ده نگ یکی از اثرگذارترین نشریات دانشجویی کردی بود. وی همچنین مسئول بخش کردی و عضو شورای نویسندگان هفته نامه کردی-فارسی دیدگاه بود که در سنندج منتشر می شد.
4- کمیته مطبوعات اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد: خانم چیا عظیمی و آقایان دلیر اسکندری، جبار طهماسبی، چیا حجازی، سوران حسینی، مختار زارعی و وحید بهرامی از اعضای فعال این کمیته در سه سال فعالیت خود هستند. کمیته مطبوعات اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد، همواره همکار و همیار بسیاری از نشریات دانشجویی کردی در دانشگاه های ایران بوده است.
5- رضا جمشیدی: روزنامه نگار کرد در کرمانشاه. وی همکار تعدادی از نشریات محلی در کرمانشاه می باشد."

کانون روزنامه نگاران کردستان ایران در بیانیه خود آورده است: "به پاس زحمات این شخصیت ها در جهت پیشبرد روزنامه نگاری کردی در ایران جایزه سالانه کانون به آنها اهدا خواهد شد". این بیانه ادامه می دهد: "بیستم اسفند سالروز تاسیس کانون روزنامه نگاران کردستان ایران را در حالی جشن می گیریم که 4 روزنامه نگار کرد با نام های کاوه جوانمرد، عدنان حسن پور، هیوا بوتیمار و محمد صدیق کبودوند در زندان قرار دارند و اجلال قوامی در مرخصی از زندان به سر می برد. همچنین 7 هفته نامه و روزنامه کردی-فارسی طی سال های گذشته توقیف شده اند؛ پیام مردم کردستان، پیام کردستان، ئاسو، ئاشتی، روژهه لات، دیدگاه و کرفتو؛ و پدیده ای که تازه شاهد آن هستیم، روزنامه نگارانی فقط به خاطر "انتقاد" از دستگاه های دولتی اخراج می شوند؛ آخرین مورد آن، اخراج فیض الله پیری از هفته نامه سیروان بود.

در بیانیه کانون روزنامه نگاران کردستان ایران اشاره ای به تاریخ اهدای جوایز نشده است. به گفته حسین احمدی سخنگوی کانون، مقرر گردید که مراسم اهدای جوایز در یکی از شهرهای کردنشین ایران برگزار شود، اما به دلایلی احتمالاً این مراسم فعلاً برگزار نمی شود و در اولین فرصت تاریخ مراسم اهدای جوایز اعلام خواهد شد.

Bookmark and Share

شنبه، اسفند ۱۸، ۱۳۸۶

8 مارس روز جهانی زنان و تاریخ


از زمانی که‌ به‌ یاد دارم هر ساله‌ اطلاعیه‌های روز زن با این جمله‌ آغاز می شد: در سال 1908 در شهر نیویورک در ایالات متحده‌ راه‌پیمایی 15.000 زن که‌ برای حق شرکت در انتخابات، دستمزد بیشتر و8 ساعت کاربه‌ ‌ خیابانها آمده‌ بودند، توسط پلیس سرکوب شد(امروز هرچه‌ در انترنت جستوجوکردم که‌ سندی از سرکوب پلیس آنروز بدست بیاورم، چیز معتبری نیافتم).

کلارا زینکن که‌ اولین بار در یک کنفرانس سوسیالیستها در کپنهاگ پایتخت دانمارک پیشنهاد برگزاری جهانی این روز را مطرح نمود، یاد آورنقش سوسیالیستها در جهانی کردن و پایه‌گذاری این سنت است.
همزمان با توسعه‌ جنبش فمنیستی در دهه‌ 60 میلادی روز جهانی زنان از یک حرکت صرفن سوسیالیستی به‌ یک حرکت همگانی زنان تبدل گردید. سال 1975 از طرف سازمان ملل متحد سال زنان نامیده‌ شد و از آن پس بطور رسمی 8 مارس را بعنوان روز جهانی زن در تقویم خود گذاشت.
برگزاری این روز در کشورهای مختلف:
در کشورهای سوسیالیستی سابق Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Cameroon, China, Cuba, Italy, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Macedonia, Moldova, Mongolia, Montenegro, Russia, Serbia, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan, and Vietnam, تعطیل رسمی است و معمولن کودکان و مردان به‌ اطرافیان زن خود (مادر، همسر، دوست و همکار) کادو و گل هدیه‌ می‌دهند.
ایتالیایها و روسها در این روز گل اکاسیای زرد به‌ زنان هدیه‌ می‌کنند. در پرتقال شب 8 مارس زنان با همدیگر جشن فقط زنان برگذار می‌کنند. در سال 2005 کنگره‌ اتحادیه‌ کارگران انگلیس در قطعنامه‌ خود خواستار تعطیلی رسمی روز 8 مارس شد.

پوسترهای روز جهانی زن در سالهای 1912، 1914
و...


Bookmark and Share

دانشجوی کرد به دوسال و نیم زندان تعزیری محکوم شد

علی شاکری دانشجوی کرد دانشگاه پیام نور سنندج به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

علی شاکری اواخر آذرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در شهر دهگلان دستگیر و بعد از دو هفته بازداشت در اداره اطلاعات و زندان این شهر، با قرار وثیقه آزاد شده بود. وی با دستور دادگاه در تاریخ 23 بهمن ماه دردادگاه انقلاب سنندج حاضر شد که در خاتمه با اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به دوسال و نیم حبس تعزیری محکوم گردید.

گفتنی است چندی پیش یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه پیام نور سنندج با نام "ابراهیم لطف اللهی" در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به قتل رسید. انتشار این خبر اعتراضاتی را در دانشگاه پیام نور سنندج به همراه داشت. بسیاری از دانشجویان این واحد دانشگاهی، تغییر کادر ریاست دانشگاه در سال گذشته را آغاز برخورد با فعالین دانشگاهی می دانند. پیشتر "فرزاد حاجی میرزایی" ریاست دانشگاه پیام نور سنندج را بر عهده داشت که سال گذشته از این مسئولیت برکنار شد.
Aso Saleh

Bookmark and Share

پنجشنبه، اسفند ۱۶، ۱۳۸۶

معاون ریاست سوسیالست‌های اروپا: باید تدابیر اساسی برای حل مسأله‌ کردها اتخاذ گردد

Peyamnerهنیس سوبودا، معاون ریاست گروه‌ سوسیالیست‌ها در اتحادیه‌ اروپا، اعلام کرد: لازم است ترکیه‌ آداب و فرهنگ کردها را محترم بشمارد و حضور "حزب جامعه‌ دمکراتیک کردستان"(DTP) در پارلمان ترکیه‌ فرصتی است برای حکومت ترکیه‌ و کردها که‌ باید این فرصت را از دست ندهند".

سوبودا، طی کنفرانسی که از‌ سوی لیبرالها، سوسیالیستها و فراکسیون سبزهای پارلمان اروپا تشکیل شده‌بود، گفت: تلاشهایی که‌ در جهت حذف "حزب جامعه‌ دمکراتیک کردستان" از پارلمان ترکیه‌ انجام می‌گیرد، حلال مشکلات نیست.
وی افزود: وجود "حزب جامعه‌ دمکراتیک کردستان" در پالمان ترکیه‌ فرصتی است برای کردها و حکومت ترکیه‌ که‌ لازم است این فرصت را از دست ندهند.
معاون رییس سوسیالیستهای اروپا گفت: احتمال این وجود دارد در آینده‌ ترکیه‌ به‌ عضویت اتحادیه‌ اروپا پذیرفته‌ شود ولی مسأله‌ دیگری وجود دارد،‌ آن هم آینده‌ کردهاست. آینده‌ کردها نیز به‌ ما ارتباط دارد و باید برای این مشکل راه‌کاری اساسی اتخاذ گردد.

Bookmark and Share

سه‌شنبه، اسفند ۱۴، ۱۳۸۶

بازداشت سه شهروند سنندجی

پس از 27 روز بازداشت سه تن از شهروندان سنندجی، هنوز هیچ اطلاعی از وضعیت آنان در دست نیست.
این سه با نام های :
1- یزدان فتحی، 25 ساله، متاهل، شغل آزاد؛
2- فرهاد شیروانی، 22 ساله، کارگر،
3- مهدی شیروانی، 25 ساله، کارگر ؛
روز 18 بهمن ماه از سوی ماموران لباس شخصی اداره اطلاعات سنندج بازداشت و تاکنون با وجود پیگیریهای مکرر خانواده های نامبردگان، هیچ اطلاعی از وضعیت آنها در دست نیست.
خانواده این سه تن، نسبت به وضعیت سلامت فرزندان خود، ابراز نگرانی کرده اند.
Bookmark and Share